Kína egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatának chengdui leányvállalata is csatlakozott az OTT-ONE társalapításában létrejött Hits4Export klaszterhez

Újabb taggal, a China Unicom chengdui leányvállalatával bővült a Hungarian IT Solutions for Export (Hits4Export) néven tavaly ősszel megalapított klaszter, amelynek az a célja, hogy hatékonyabbá tegye az innovatív információtechnológiai termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkező magyar vállalatok nemzetközi terjeszkedését. A klaszter megalakítását tavaly novemberben az OTT-ONE stratégiai partnere, az iSRV Zrt. kezdeményezte, míg maga az OTT-ONE társalapítóként csatlakozott az informatikai exporttámogató klaszterhez.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a tavaly novemberben alapított Hits4Export klaszter: Kína egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatának, a China Unicom-nak a chengdui leányvállalatával bővült ugyanis a tagok listája. A klaszterben résztvevő hazai és nemzetközi tagok közös célja olyan innovatív megoldások kidolgozása, amelyek Magyarországon és a régióban is széles körben alkalmazhatók többek között az 5G technológia (például elektronikus távoktatási rendszerek) kiaknázásában és a koronavírus-járvány elleni védekezésben, illetve az okos várost (Smart City) célzó törekvések megvalósításában egyaránt.