3 millió darab védőmaszkot szállított le az OTT-ONE az ÁEEK számára

A 2020. április 23-án az OTT-ONE Nyrt. és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) között létrejött nagyértékű megállapodás részeként megrendelt hárommillió darab, európai minősítéssel rendelkező védőmaszk beszállítása befejeződött, így a szerződés teljesült.

A 2020. április 23-án az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) megkötött szerződés értelmében az OTT-ONE Nyrt. kínai partnerein keresztül három millió darab, KN95 típusú, európai minősítéssel rendelkező védőmaszk gyártására alkalmas gyártói kapacitást foglalt le, majd az év második és harmadik negyedéve során több részletben szállította be a védőmaszkokat az ország területére. A mai napon a teljesítéssel kapcsolatos jegyzőkönyv aláírásra került, így a szerződés teljesítettnek tekinthető.

Az OTT-ONE a koronavírus-járvány megjelenése kezdetén kínai üzleti kapcsolatai révén a járványügyi helyzet kielégítése céljából lépett be az egészségügyi eszközök piacára. A Külgazdasági és Külügyminisztérium számára 4,7 milliárd forint értékben 500 darab, professzionális lélegeztetőgépet, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára pedig összesen 7,7 milliárd forint értékben további 300 darab lélegeztetőgépet, azokhoz tartozó kiegészítőket, illetve három millió darab védőmaszkokat szállított be a Kínai Népköztársaságból.