Projektek – EU fejlesztési alap


SAD Surface Anomaly Detection (SAD) – idegen tárgyak azonosítása védett területeken és kritikus útvonalon IT/SW megoldás

A projekt adatai:
A projekt címe: SAD Surface Anomaly Detection (SAD) – idegen tárgyak azonosítása védett területeken és kritikus útvonalon IT/SW megoldás
Megvalósulás helyszíne: Pécs, Koller utca 7. fszt. 4.
Támogatás összege: 364.369.720 Ft,

Támogatás intenzitása: 55 %
Támogatási döntés dátuma: 2020.02.03.
Projekt megvalósítás tényleges kezdete: 2020.04.01.
Projekt megvalósítás tényleges befejezése: 2022.06.21.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00862

Kedvezményezett neve:
OTT-ONE Nyrt.
Székhely:   1024 Budapest, Fény utca 16. 5. em.

Jelen projektünk célja egy olyan szoftveres fejlesztés és hardveres integrációt is tartalmazó megoldás kialakítása – SAD Surface Anomaly Detection, továbbiakban: SAD -, amely lehetővé teszi a védett területek, útvonalak, mint repülőtér, repülőtéri guruló utak, futópálya, útszakaszok, versenypályák (pl. Forma1) szenzorokkal történő, átvizsgálását, azokon idegen tárgyak azonosítását.

A projekt eredményterméke a SAD irányító központ, mely az idegen tárgyak azonosításáért felelős személyzet döntéstámogatását és kiszolgálását látja el. Az irányító központ felel a számítási kapacitások döntő többségéért, szolgálja is a SAD operátor személyzetet detektálás esetén javasolt beavatkozási döntési javaslatokkal az adott protokoll alapján.

A védett területek, útvonalak vizsgálata nagy sebességű, a projekt során azonosított és meghatározásra, tesztelésre kerülő szenzorcsoporttal ellátott, valamint a jelet valós időben a központi rendszerhez közvetítő hordozó szenzor egységek végzik. A szenzor egységek előre meghatározott útvonal mentén, sebességgel és repülési magassággal látják el feladatukat, de a SAD operátor felügyeletével, manuális irányítási lehetőségével.

A közvetített jel feldolgozásához szükséges egy képfelismerő/elemző szoftver, amely alkalmas a képi azonosítással az adott területen a környezetbe nem illő tárgy vagy személy meghatározására – akár valós időben is. A képelemző szoftver mögött AI algoritmusnak változó környezetben és fényviszonyok mellett fel kell ismernie a protokoll szerinti idegen tárgyat, arról értesítést küldeni a központi rendszernek, mely beavatkozási/döntési javaslatot közvetít a SAD operátor személyzetnek.

A vezérlő rendszer egy felhasználói felületben (user inferface, UI) ölt testet, a SAD tevékenységért felelős operátor ezen felületen értesül a szenzor egységek beérkezett jeleinek feldolgozása után a központi szoftver riasztásáról, a detektált objektum méretéről, anyagáról, pontos GPS alapú helyzetének meghatározására, mozgásáról és a javasolt beavatkozás módjáról.

 


Az OTT-ONE NyRt. termelési kapacitásának fejlesztése

  • A kedvezményezett neve: OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
  • A projekt címe: Az OTT-ONE NyRt. termelési kapacitásának fejlesztése
  • A szerződött támogatás összege: 192 499 999 Ft
  • A támogatás mértéke: 50 %
  • A projekt tartalma:

Eszközbeszerzés: Kettős üzemű dupla ágyas 5 tengelyes CNC célgép

A kombinált gép komplex gépgyártást, gépalkatrész gyártást és kapcsolódó segédberendezések gyártását teszi lehetővé. Az egyedi manuális gyártáshoz képest fél nagyságrenddel jobb tervtől a gyártmányig eltelt idő javulásra számítunk. mivel a CNC alapú robotizált gyártás, nagyméretű munkadarab befoghatósága miatt nem kell forgatni, átrakni, készülékezni a munkadarabokat.

  • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.08.31.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00923

 


GINOP-5.3.5-18-2020-00198 számú projekt

Részletekhez kérem, hogy kattintson ide!

 


GINOP-5.3.5-18-2020-00200 számú projekt

Részletekhez kérem, hogy kattintson ide!

 


GINOP-1.2.7-19-2020-00026 számú projekt

Részletekhez kérem, hogy kattintson ide!