Az OTT-ONE két megoldása is bekerült a legérdekesebb magyar innovációk közé

Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés című kiadvány 2020-as kiadása, amely az elmúlt időszak magyar innovációit, találmányait és fejlesztéseit mutatja be. A kiadványba bekerült két, az OTT-ONE Nyrt. és az iSRV Zrt. konzorciumi partnerségében fejlesztett megoldás, az OnlineLearningPlatform (OLP) online oktatási keretrendszere és a katonai szintű titkosítást biztosító Encrypted SSD is.

Az OnlineLearningPlatform (OLP) egy streaming alapú oktatási keretrendszer, amely ötvözi a digitá­lis tréningrendszerek és a különféle online kom­munikációs platformok sajátosságait. A rendszer általános e-learning célokra is alkalmazható, így általános, középiskolai vagy felsőoktatásban nyújt lehetőséget a távoktatásra, de akár magániskolák, nyelviskolák is alkalmazhatják. Az iskolai felhasználás mellett speciális coaching tevékenységek digitalizációját is biztosítja a rend­szer, továbbá felhasználható a vállalati képzések területén is.

A rendszer továbbá innovatív módon képes támogatni az egészségügyben elterjedőben lévő telemedici­na jellegű megoldásokat, az online orvos-beteg vagy orvos-orvos közötti szakmai konzultációkat, a másod­szakvéleményeket, de akár a távdiagnózist is. Az OLP a HR terület támogatásaként akár a toborzási, kiválasztási folyamat tudásalapú, szakmai és kompetenciatesztekkel megtámogatott előszűrését is egyszerűen, követhető és bármikor visszakereshető módon oldja meg.

A jelenleg fejlesztés alatt álló Encrypted SSD termékcsalád egyedi, kormányzati és katonai elvárásoknak is megfelelő hardveres titkosítással ellátott külső, SSD alapú adattároló eszközöket takar. A saját fejlesztésű vezérlő elektronikát az OTT-ONE Nyrt. és az iSRV Zrt. külső behatolásvédelmi megoldásokkal látta el, amely külső beavatkozás vagy támadás esetén automatikusan megsemmisíti a titkosítási kulcsait, így biztosítva fizikailag is a tárolt adatok védelmét. Az eszköz adataihoz való hozzáférésnél magas biztonságot adó biometrikus azo­nosítás szükséges, amely a felhasználó telefonjában egyébként is meglévő biometrikus modul használatával való­sulhat meg.